Дитяча недільна школа Хрестовоздвиженського храму відвідала Києво-Печерську лавру для поклоніння дарам волхвів

Дитяча недільна школа Хрестовоздвиженського храму відвідала Києво-Печерську лавру для поклоніння дарам волхвів

З великим нетерпінням чекали дітки кінця Літургії. Адже їх чекала зустріч із святинею, вони скоро побачать той зв’язок епох, від Народження Богонемовляти до сьогоднішніх днів. Недільний ранок 26 січня радував усміхненим сонечком. Діти дорогою до Лаври активно обговорювали, що таке дари волхвів, і як би поринали в час Народження Христа, в ту таємничу і незбагненну ніч втілення Божественної таємниці.

Про поклоніння волхвів, що принесли дари – золото, ладан і смирну – Богонемовляті Христу, йдеться в Євангелії від Матфея. Дари волхвів – це одна з небагатьох реліквій, пов`язана із земним життям Спасителя, що збереглася до сьогоднішнього дня.

Згідно з переказами, відображеними в письмових візантійських джерелах, Дари волхвів разом зі Своєю чесною ризою і поясом передала Єрусалимській Церкві Сама Пресвята Богородиця. В Єрусалимі вони перебували до IV століття, за імператора Східної Римської імперії Аркадія (395-408) були перенесені в столицю Візантії — Константинополь.

В афонський монастир св. Павла святиню було передано в 1470 році, після захоплення Константинополя турками.

Золото, принесене волхвами, – це 28 невеликих золотих пластин-підвісок у формі трапецій, чотирикутників і багатокутників, прикрашених витонченим, філігранно виконаним орнаментом. Малюнок на жодній із платівок не повторюється.

Ладан і смирна, принесені роздільно, колись були з’єднані в невеликі, завбільшки з маслину, кульки темного кольору. Їх збереглося біля сімдесятьох. З’єднання це дуже символічне: ладан і смирна, принесені Богові й Людині, з’єднані так само нерозривно, як у Христі з’єдналися дві природи – Божественна й людська.

Священні предмети зберігаються в ковчегах. Один з ковчегів і був принесений в Україну.

This slideshow requires JavaScript.

Перегляди (76)

Об авторе

Черкасский Благовестник

Подписывайтесь на наши каналы в Telegram, Яндекс.Дзен и в других соц.сетях...

Карта храмів

НОВИНИ УПЦ

Відеокалендар

Євангеліє дня

КАЛЕНДАР НОВИН

Січень 2014
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Гру   Лют »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Архів записів

ПРИЄДНУЙТЕСЬ ДО НАС