Відбулася сьома волонтерська поїздка київських парафій в школу-інтернат

Відбулася сьома волонтерська поїздка київських парафій в школу-інтернат

1-го лютого 2014 року відбулася чергова поїздка в Бердичівську школу-інтернат. До нас знову приєднався о. Роман Симонович з Введенського храму на Теремках. Ця поїздка була свого роду підбиттям підсумку за минулий період. Вперше ми попали в інтернат рівно рік тому, вперше поринули в інше середовище, чужий біль і страждання стали і нашими. Відвідини і спілкування з дітьми-сиротами і позбавлених батьківської опіки дало нам цінний досвід, багато хто з нас переосмислив відношення до життя, до родинного устрою, усвідомили цінність малої церкви, яка в наші дні зневажається суспільством і втратила свою силу в справі спасіння людини.

Візит в школу проходив дещо в іншому форматі, ніж завжди. Окрім спілкування за солодким столом, ми вирішили провести час за малюванням. Дітям роздали заготовки картинок, які потрібно було розмалювати фарбами. Наші підопічні не впоралися з цим завданням за виділений для цього час. Було дуже цікаво, але все таки відчувалося відставання в розвитку, але наполегливість дітей дуже порадувала, всі пообіцяли закінчити свої роботи і показати їх нам наступного разу. Маємо надію, що наша праця і допомога цим дітям принесе свої плоди в майбутньому. Що не пройдуть повз їх свідомості наші бесіди, і з цих, поки що неоперених пташенят, виростуть гідні люди, громадяни Царства Небесного.

Поки діти готувалися до малювання, у мене була можливість поговорити із заучем школи Аллою Петрівною. Вона показала облаштовану кімнату для самостійного приготування їжі старшокласниками інтернату. Дуже радісно було усвідомити, що всі ми маємо відношення до цього, адже до Різдва 2013 року були зібрані кошти для покупки в дар школі електричної плити. І тепер на нашому дарунку діти вчаться кулінарному мистецтву, яке згодиться їм в їх самостійному дорослому житті. Також Алла Петрівна показала нам вже встановлений і заселений рибками великий акваріум, який ми привезли минулого разу. Зауч трохи розповіла про життя інтернату і його вихованців, що зменшилася кількість учнів, на сьогоднішній день в школі знаходиться 120 дітей. 10 клас випустився, а першокласників цього року не набралося.

Запрошуємо Вас приєднатися до нашої місії. Чекаємо Ваших пропозицій по розвитку і заняттям з дітьми. Можливо, у Вас є таланти, якими Ви могли б поділитися з дітьми: вишивка, бісероплетіння, скрапбукинг, конструювання, моделювання і т.д. Від Вас вимагається лише бажання і добра воля присвятити день свого життя сиротам!
Всі питання і пропозиції Ви можете обговорити по тел. 050 832 38 47 (диякон Олег) або пишіть на пошту [email protected].

диякон Олег Горбовський

This slideshow requires JavaScript.

Перегляди (110)

Об авторе

Черкасский Благовестник

Подписывайтесь на наши каналы в Telegram, Яндекс.Дзен и в других соц.сетях...

Карта храмів

НОВИНИ УПЦ

Відеокалендар

Євангеліє дня

КАЛЕНДАР НОВИН

Лютий 2014
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Січ   Бер »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Архів записів

ПРИЄДНУЙТЕСЬ ДО НАС